екологічні проблеми повітряного середовища захист атмосфери

екологічні проблеми повітряного середовища захист атмосфери

Ри — розділ геоекології, що вивчає стан атмосфери і вплив на атмосферу діяльності людини. Забруднення атмосфери відбувається в наслідок дій як природних факторів (пожежі, виверження вулканів, пилові бурі), так і антропогенних, або штучних. Забруднюючі речовини можуть бути в газоподібному або в твердому стані (пил та аерозоль). Раціональне використання надр i охорона ґрунтів. Будова літосфери та її екологічна функція; 2. Надра землі та їх раціональне використання. Заходи з охорони атмосферного повітря можна розділити на такі групи. 1) планувальні - раціональне розміщення промисловості в певних санітарно захищених зонах залежно від виду й потужності підприємства та місцевих умов. Для кожної речовини, що забруднює повітряне середовище, встановлено два нормативи. Разова й середньодобова гдк. Предыдущаястр 3 из 5следующая. Забруднення атмосфери відбувається двома основними шляхами, а саме.

Природним та штучним (антропогенним). Джерелами антропогенного забруднення атмосфери домішками є теплоенергетика, промисловість, нафто - і газопереробка, транспорт, випробовування ядерної зброї. Кожне джерело (кожна галузь виробництва) пов язане з виділенням специфічних домішок, склад яких нараховує десятки тисяч речовин, які відразу не піддаються ідентифікації. Еколого - економічна збалансованість території. Еколого - економічне зонування території. Серед них можна назвати парниковий ефект, озонові діри в атмосфері, смог, кислотні дощі, забруднення атмосферного повітря тощо. Якщо бажаєте переглянути весь текст натисніть тут. Мережа державної екологічної служби повинна відстежува - ти і приводити кількість викидів шкідливих речовин із вихлопними газами у відповідність з нормами. Повільна їзда - один із спосібів скоротити викиди вихлопних газів. Прогноз забруднення атмосфери здійснюється з метою визначення очікуваного рівня забруднення повітря. Для цього використовують результати теоретичних і експериментальних досліджень закономірностей поширення домішок від різних джерел залежно від метеорологічних факторів. Контроль забруднення атмосфери проводять за допомогою дистанційного зондування. При цьому використовують спектроскопічну і лазерну апаратуру, яку встановлюють на автомашинах, літаках та супутниках. Содержит 59398 знаков, 3 таблицы и 2 изображения. Будова і склад атмосфери. Антропогенне забруднення атмосфери. Ним називають повітряну оболонку нашої планети. Атмосфера окутує землю до висоти 2—3 тис. Км, непомітно переходячи в міжпланетний простір. Тривалий час єдиним способом вирішення проблем забруднення повітря була здатність атмосфери до самоочищення. Механічні частинки і гази розсіювались в повітрі, випадали на землю з дощем і снігом, а також нейтралізувались, вступаючи в реакцію з природними сполуками. Атмосфера - це повітряна оболонка землі, значення якої важко переоцінити. Збереження теплоти і захист живих організмів від згубних доз космічного випромінювання, джерело кисню для дихання, вуглекислого газу для фотосинтезу, енергії і всіляких хімічних речовин, середовище розгортання метеорологічних процесів і електричних явищ (атмосферна електрика), переміщення пари соди і дрібних матеріалів на планеті - ось далеко не повний перелік значення повітря в природних процесах, які розгортаються на землі. Захист атмосфери включає комплекс технічних й адміністративних заходів, прямо або побічно спрямованих на припинення або принаймні зменшення зростаючого забруднення атмосфери, що є наслідком промислового розвитку.

При цьому необхідно враховувати різні точки зору, основними з яких є. законодавча (адміністративні міри) основний склад атмосферного повітря. Кисень (о2) азот (n) діоксид вуглецю (co2) а також до складу атмосферного повітря входять. Водень (н2) метан (сн4) аміак (nh4) сірководень (sh4) перекис водню (н2о2). Водень (н) утворюється у високих шарах атмосфери в результаті фотохімічного розкладання молекул води на кисень і водень. Метан (сн4) виділяється при анаеробному гнитті органічних сполук як складова природного газу (не підтримує дихання. іонізація електричне поле земної атмосфери електрика газу природна радіоактивність. Вуглекислий газ у природі. Дана стаття висвітлює проблему забруднення повітря та способи її розв язання. Вона буде корисна при написанні реферату, проекту або доповіді. Проблема забруднення повітря та способи її розв’язання. Людина здатна прожити кілька тижнів без твердої їжі та від чотирьох до п’яти днів без води. В конспекті дано характеристику типам забруднення атмосфери. Розкрито антропічний вплив на повітряну оболонку планети. Основною метою уроку є виховання особистості з екофільним типом мислення. Конспект на урок біологія скачати. Питання екології людини засоби захисту атмосфери поширення забруднень в атмосфері і в приземному шарі процеси дифузії шкідливих домішок в атмосфері. Вод джерела забруднення літосфери джерела забруднення гідросфери електромагнітне забруднення. Промислові підприємства, в першу чергу хімічні, нафтохімічні і металургійні заводи. Проблема забруднення атмосфери. Сучасна цивілізація здійснює небачене тиск на природу.

За грязнение природного довкілля промисловими викидами надає шкідливе дей ствие на людей, тварин, рослини, грунт, будівлі і споруди, знижує про зрачность атмосфери, підвищує вогкість повітря, збільшує кількість днів із туманами, зменшує видимість, викликає корозію металевих виробів. Збільшення масштабів забруднення атмосфери вимагають швидких і найефективніших засобів захисту її від забруднення, і навіть способів попередження шкідливого впливу забруднювачів повітря. Атмосфера може містити певна кількість забруднювача без прояви шкідливого впливу, т. Відбувається природний процес її очищення. Забруднення атмосферного повітря. Атмосферу забруднюють шкідливі для здоров’я людини та інших організмів викиди промисловості, вихлопи газів автотранспорту (сполуки сульфуру, амоніак, метан, важкі метали тощо). Підприємства будівельної і вугледобувної промисловості є джерелами забруднення атмосфери технічним пилом. Гази so2 та no2, потрапляючи в атмосферу, взаємодіють з вологою; утворена пара переноситься з повітряними потоками і, конденсуючись, випадає на землю у вигляді кислотних дощів, завдаючи шкоди наземним (1) і водним (2) екосистемам. Пил, пилова імла – суцільне більш - менш однорідне помутніння атмосфери в результаті завішених у повітрі частинок, розміром >1 мкм. Достатньо легко вимиваються атмосферними опадами, тому час знаходження у тропосфері становить 1 - 2 доби. Аерозолі – наявність у повітрі колоїдних частинок, розміром 0, 1 - 0, 001 мкм. До складу аерозолів можуть входити як тверді, так і рідкі частинки (межа дуже нечітка).

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ф терновский м стефан яворский тр киев дух акад т і

в чем необычность композиции книги радищева путешествие

конспекты по огп на 2021 год для военнослужащих

коршак є в фізика 10 клас

мій конспект старовойтова і люсак хімія 8 клас

гдз 5 клас основи християнської етики робочий зошит олександра шумська