основні правила української мови

основні правила української мови

Підготовка до написання. Українська література. Якою ще мовою, як не українською, ми повинні володіти якнайдосконаліше.

Парадокс, звичайно, але якраз рідну мову ми знаємо, м яко кажучи, не дуже.

Зно – чудова можливість спонукати молодих людей до детальнішого опрацювання царини правил нашої ніжної, співучої, милозвучної мови. Уподібнення приголосних звуків 4. Спрощення в групах приголосних. Українська лексика зі стилістичного погляду 3. Українська мова 6 кл. Українська мова в 10 кл. Українська мова в 11 кл (цикл перевернених уроків). Українська мова для школярів, студентів, та початківців. Окрім цього, ми зібрали для вас багато корисного та цікавого матеріалу, який дозволить розширити та поглибити ваші знання. Ви — сукупність правил про українську літературну вимову.

Предметом ортоепії є звукові особливості мовлення, однак усне мовлення розглядається в цьому випадку не взагалі, а тільки з погляду його відповідності сучасним літературним нормам. Як парость виноградної лози, плекайте мову.

Пильно в ненастанно політь бур ян. Чистіша від сльози вона хан буде.

Вірно і слухняно нехай вона щоразу служить вам, хоч і живе своїм живим життям. Прислухайтесь, як океан співає — народ говорить. і любов, і гнів у тому гомоні морськім. Немає мудріших, ніж народ, учителів; у нього кожне слово — це перлина, це праця, це натхнення, це людина. Серед успадкованих найдавнішими є слова індоєвропейського походження. Вони поширені у певних фонетичних і словотворчих видозмінах майже в усіх європейських мовах. Українська орфографія побудована на фонетичному, морфологічному, історичному (традиційному) та дифиренційному принципах. В українській мові переважають написання за фонетичним принципом, коли виконується головний принцип графіки. Кожному звукові повинна відповідати окрема літера (астрономія, хата). Але це відбувається не завжди, оскільки одна і та ж буква може позначати різні звуки. Хліб - хліб(п); зсунути. В таких випадках доводиться вибирати із інших варіантів. Передача на письмі звукового складу слів. Голосні наголошені й ненаголошені, їх вимова і позначення на письмі. Актуальне членування. Віртуальна читальня освітніх матеріалів для студентів, вчителів, учнів та батьків. Наш сайт не претендує на авторство розміщених матеріалів. Завдяки сучасним змі сьогодні маємо змогу почути усне українське слово не тільки з різних куточків україни, а й з усього світу.

Два рівні володіння українською літературною мовою. Мовлення правильне (норми літературної мови) і комунікативно доцільне (змістовність, логічність, точність, виразність, доречність). Стилістичне забарвлення значущих частин слова. Префіксів і суфіксів правопис. Велика літера у власних назвах. Вимова і правопис префіксів пре - , при - , прі. Окремо пишемо частки. Апостроф ставиться перед я, ю. Зареєструватисьвже зареєстровані. Бібліотека українська мова матеріали до уроків. Невластиве воно і більшості українських говорів. Наприклад, у словах дорого, болото, молоко звук о в усіх складах однаковий.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

конспекты по огп на 2021 год для военнослужащих

зміна стану 1 моля одноатомного газу показана на графіку знайдіть ккд процесу

гдз 5 клас основи християнської етики робочий зошит олександра шумська

пісні по англійському про новий рік jingle bells відіо

гдз 8 клас геометрія істер нова

укр літ 11 клас семенюк