вуглеводи класифікація коротка характеристика
Ди — органічні сполуки, що складаються з карбону, оксигену й гідрогену та за хімічною природою є полігідроксиальдегідами або кетонами (тобто мають кілька гідроксильних груп й одну карбонільну), або перетворюються на них шляхом гідролізу.
Деякі похідні вуглеводів можуть також містити нітроген, сульфур, фосфор тощо. Більшість вуглеводів мають загальну формулу сn(н2o)m. Моносахариди, олігосахариди і полісахариди (рисунок 6. Відповідно до цього розрізняють дисахариди, трисахариди і т. Дисахариди – складні цукри, кожна молекула яких в результаті гідролізу розпадається на дві молекули моносахаридів. Дисахариди, разом з полісахаридами, є одним з основних джерел вуглеводів в їжі людини і тварин. До простих відносять моносахариди, до складних — олігосахариди та полісахариди. із моносахаридів найпоширенішою є глюкоза. Вона міститься в клітинному соку рослин. Особливо високий вміст її у виноградному соку, кавунах, спілих яблуках і грушах, що надає їм солодкого смаку.
У складі меду переважно два моносахариди. Глюкоза в невеликій кількості також є майже в усіх клітинах організму людини. Конспект на урок хімія скачати. Оцінювати біологічне значення вуглеводів для харчування людини. З представниками органічних речовин цього класу ви частково ознайомилися в курсі хімії 9 класу.
Це природні органічні речовини, які відіграють важливу роль у житті людини. Сахароза (буряковий цукор) входить до складу цукрових буряків, цукрової тростини, моркви, слив, абрикосів. їхня назва походить від загальної формули цієї групи речовин – сn(н2о)n. У їх склад входять карбоген, гідроген і оксиген (співвідношення атомів гідрогену і оксигену в них таке ж, як у воді). Моносахариди, олігосахариди і полісахариди. Моносахариди (монози, прості цукри). Олігосахариди (цукроподібні полісахариди) – сполуки, що гідролізуються з утворенням невеликої кількості (2 - 10) простих цукрів. Полісахариди (нецукроподібні полісахариди) – сполуки, що гідролізуються з утворенням більшої кількості цу.
Навіщо вони потрібні, які дійсно корисні і як скласти здоровий раціон. Таблиці глікемічного індексу основних продуктів харчування. їх роль і функції в організмі. 4 роль вуглеводів в організмі. Теоретичні матеріали та завдання хімія, 9 клас. Мiйклас — онлайн школа нового покоління. їх молекули містять три елементи. Карбон, гідроген і оксиген. У загальному вигляді склад більшості вуглеводів можна виразити формулою. Особливо високий вміст вуглеводів у рослинах. Клітинні стінки рослин утворені целюлозою. Вона є основною складовою частиною деревини. Вони входять в склад їжі, причому потреба людини в енергії забезпечується переважно вуглеводами. Загальна формула вуглеводів сm(н2о)п. Вони є структурними компонентами клітинних стінок. Урок засвоєння нових знань та навичок. Запишіть тему уроку «загальна характеристика вуглеводів. Моно - , ди - і полісахариди. До моносахаридів відносяться. Рибоза, дезоксирибоза, глюкоза, фруктоза, галактоза і ін. Буряковий та тростинний цукор (сахароза), с12 н22 о11 — важливіший із дисахаридів. Общая характеристика. В животных клетках содержание углеводов колеблется от 1 до 5 %. В растениях содержание углеводов заметно выше — до 70 % в некоторых запасающих органах, например в клубнях картофеля. Кроме высокого содержания углеводов для растений характерно и большее их разнообразие.
Классификация углеводов. Углеводы делятся на две группы — простые углеводы, или моносахариды, и сложные углеводы, которые, в свою очередь, включают в себя дисахариды, олигосахариды и полисахариды. Взаємовідносини нервових і гуморальних механізмів регуляції. A 19 біологічні реакції. Моносахариди (альдози і кетози), олігосахариди (дисахариди, трісахаріди і т. ) і полісахариди (гомополісахаріди, що складаються їх моносахаридних одиниць тільки одного типу і гетерополісахаріди, що складаються з двох або більше типів мономерних ланок).
Коментарі
Дописати коментар