сценарий день української писемності та мови

сценарий день української писемності та мови

Вивчайте, любіть свою мову, як світлу вітчизну любіть. Той, хто не знає рідної мови або цурається її, засуджує себе на злиденність душі. Найбільше і найдорожче добро в кожного народу— це його мова, ота жива схованка живого духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподівання, розум, досвід, поч. Настільки традиційне, що з року в рік знаходити нестандартні формати роботи, які б зацікавили сучасних школярів, стає дедалі складніше.

Проте, неможливо не погодитися, що цей день є чи не найважливішим для учнівства. Конспект на урок виховна робота скачати. (на сцену виходять ведучі - хлопчик і дівчинка в українських костюмах з хлібом і сіллю на вишитому рушнику) дівчинка. Добрий день вам, добрі люди. Хай вам щастя - доля буде, не на день і не на рік, а на довгий - довгий вік. Гостей дорогих ми вітаємо щиро, стрічаємо з хлібом, любов’ю і миром, для людей відкрита хата наша біла, тільки б жодна кривда в неї не забігла. Батьківщина починається з батька і матері, з оселі, де ви вперше побачили світ, з мови, якою розмовляють ваші батьки, з подвір’я, по якому ви бігали, з села чи міста, з україни, де ви народилися. А україна - це наша батьківщина. Сценарії до дня працівників сільського господарства. Сценарій дня пам яті жертв голодомору.

Сценарії дня соборності україни. Сценарії природоохоронних та екологічних заходів. Сценарії заходів про правила дорожнього руху.

Сценарії осіннього шкільного ярмарку.

Сценарії українських вечорниць. Сценарії свята зимового іменинника. Сценарії зустрічі з воїнами ато. Коста юліанна іванівна навчальний заклад. Пробудити почуття національної гідності. Виховувати любов до рідної мови, рідного краю, його традицій, почуття поваги до всього свого, українського, бажання розмовляти рідною мовою. Вишивані рушники, хліб, калина, малюнки герба, прапора україни, жовті та блакитні повітряні кульки, портрет т. Це одне з наймолодших державних свят. Його запроваджено 1997 року за ініціативою всеукраїнського товариства просвіта імені тараса шевченка. Перші спроби письма відносяться приблизно до 35 - 50 віків до нашої ери. Спочатку це була гілочка пальми – знак миру.

Мова й писемність є факторами, що утворюють культуру.

Якщо у людей відібрати право або можливість говорити рідною мовою, то це буде найважчим ударом для них. Якщо в людини відібрати книги рідною мовою, то вона втратить найважливіші скарби свого народу, його віковий досвід. У глибині тисячоріч і ст. Кожна епоха дарує людству нові винаходи і відкриття. Але найбільшим винаходом людства було письмо. Та етапи розвитку письма у різних народів земної кулі приблизно однакові. Первісні люди, щоб запам ятати місце перебування, напрям руху мисливців, сигналізували про наявність якихось предметів або істот на тому чи іншому місці, використовували зламані гілки дерева, укладені в певному порядку стріли, камінці тощо. Виникнення письма має надзвичайно важливе значення в історії народу.

Письмо — одне з найістотніших знарядь культури, яке в просторі і часі розширює функціонування мови. Проблема виникнення письма у східних слов’ян дуже складна і досі не розв’язана. Методичні напрацювання. Приміщення прикрашене в українському стилі. Тини, маленькі хатки. Діти – в ураїнських національних костюмах. А які ви знаєте вірші про нашу рідну мову.

В мене вдача щира, сміла є відвага духу й тіла. і душа моя здорова – українська в мене мова. 1 любіть україну у сні й наяву, вишневу свою україну.

Красу її вічно живу і нову, і мову її солов, їну.

2 бог нам гарну мову дав, щоб ми на мовчали, а всі звуки та слова легко вимовляли. 3 кожна літера - це знак, кожна загад. Попередньо членам журі роздано аркуші з відповідями. Результати конкурсів оголошує вчитель. Дошка прикрашена великими різнокольоровими буквами мова калинова, висловами про мову, вишиваними рушниками. Учасники кожної команди одягнені у вишиванки, мають емблеми. Першим до нас приходить слово… з колисковою материнською піснею, тихою казкою, доброю ласкою… день украї. Ви - свято, яке щороку відзначається в україні 9 листопада. і першими ми запрошуємо на нашу сцену найменших учасників нашого свята. (виходять учні 2 - го класу, читають свої вірші). із святом вас, шановні добродії, із святом, шанувальники рідного слова. (виступ учня 3 - го класу). Які чудові і теплі слова були сказані нашими наймолодшими учнями. Як добре, що вони люблять, цінують рідну мову і гордяться т. Романовська ганна володимирівна, вчитель початкової. Звукове супроводження. Україна, господи помилуй нас, молитва за україну тараса петриненка. Учні виходять на сцену.

Доброго дня вам, шановні друзі. Вітаємо вас на святі рідної мови. Ми хочемо долучитися до урочистого відзначення цієї славної дати, спробуємо переконати своїх ровесників, що мова — це безцінний дар, який треба шанувати, як батька і матір, родину і батьківщину.

Для нас рідна мова — це не тільки дорога спадщина, яка об єднує в собі народну мудрість, вироблену десятками й сотнями поколінь. 21 лютого 2002 року коломийський економіко –правовий коледж.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

конспекты по огп на 2021 год для военнослужащих

зміна стану 1 моля одноатомного газу показана на графіку знайдіть ккд процесу

ф терновский м стефан яворский тр киев дух акад т і

гдз 5 клас основи християнської етики робочий зошит олександра шумська

коршак є в фізика 10 клас

зарплата працівникам апарату суду на 2021 год