конспекти уроків з української мови 9 клас

конспекти уроків з української мови 9 клас

Повторення й узагальнення вивченого про мовлення. Види мовленнєвої діяльності. Використовуючи сайт ви погоджуєтесь з правилами користування. Віртуальна читальня освітніх матеріалів для студентів, вчителів, учнів та батьків. Безсполучникове складне речення (9 клас. Гальчанська людмила іванівна навчальний заклад. Розвиток мовлення №3. Діалог, складений відповідно до пропонованої ситуації, розігрування діалогу (9 клас. Діалог, складений відповідно до пропонованої ситуації, розігрування діалогу мета. Всі вони складені відповідно до вимог чинної програми для учнів 9 - х класів загальноосвітніх навчальних закладів з українською мовою навчання. Багато конспектів у посібниках, на інших сайтах містять важкий для пояснення матеріал. Ми, навпаки, врахували вік дев’ятикласників, і подали так матеріал, щоб його легко можна було зрозуміти і запам’. Мови та методичні матеріали для вчителів дев ятого класу.

Активізувати знання учнів про народні зимові свята, їх обрядовість, звичаї, систематизувати вміння працювати з деформованим текстом, навички перекладу текстів з російської мови на українську, сприяти зміцненню орфографічних та пунктуаційних навичок; коригувати усне та писемне мовлення, збагачувати словниковий запас, розвивати пам ять, увагу, уявне мислення, зосередженість, зв язне мовлення, дрібну моторику руки; читати. Українська мова для 9 класу.

У категорії матеріалів. 6 показано матеріалів. Урок № 6 пряма та непряма мова як засоби передачі чужої мови. Розділові знаки при прямій мові. Заміна прямої мови непрямою. Урок № 5 розвиток зв’язного мовлення. Українська література. Методи, прийоми і форми роботи. Усний стислий переказ тексту публіцистичного стилю. Урок розвитку комунікативних умінь. Мовні аспекти вивчення речення. Складне речення і його ознаки. Складне речення без сполучників, із сурядним і підрядним зв язком. Безсполучникове складне речення. Смислові відношення, інтонація, розділові знаки. Складнопідрядне речення його будова і засоби зв язку в ньому.

Складнопідрядні речення. Смислові відношення між частинами безсполучникового складного речення. Складносурядне речення і синонімічні конструкції. Поглибити знання про складне речення, його будову, засоби зв’язку, інтонаційну завершеність, смислові відношення між частинами складносурядного речення, уживанням розділових знаків, ознайомити із синонімічними конструкціями, розвивати вміння і навички знаходити в тексті складносурядні речення, визначати смислові відношення, засоби зв’язку в них, члени речення, пунктограми, будувати власне висловлювання, використовуючи виражальні можливості складносурядних речень, замінюючи їх синонімічними конструкціями; виховува. Календарне планування. Повторення вивченого у 8 класі. Уроки № 2–3 просте неускладнене й ускладнене речення. Пропонуються різні форми й методи роботи з класом, які спрямовані на найкраще засвоєння учнями навчального матеріалу.

Подано теоретичні відомості, різноманітні практичні та тренувальні вправи. Конспект на урок українська мова скачати. Мовна (лінгвістична)компетентність. Закріплювати знання учнів про безсполучникове складне речення; формувати вміння розрізняти прості та складні сполучникові та безсполучникові речення. Лексична компетентність. Розвивати уміння та навички використовувати мовний словниковий запас. Орфографічна компетентність. Розвивати правописні вміння відповідно до орфографічних норм і правил шляхом роботи з мовним матеріалом. Орфоепічна компетентність. Продовжити роботу над формуванням вмінь озвучувати написане відповідно до орфоепічних вимог. Уроки №7 - 8 пряма мова. Поглибити знання учнів про розділові знаки в реченнях з прямою мовою; формувати загальнопізнавальні вміння знаходити речення з прямою мовою й пояснювати розділові знаки, правильно розставляти розділові знаки й інтонувати речення з прямою мовою; розвивати творчі вміння складати речення з прямою мовою та використовувати їх в усному і писемному мовленні; за допомогою мовленнєво - комунікативного дидактичного матеріалу вихо. Посібник «рідна мова.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

конспекты по огп на 2021 год для военнослужащих

зміна стану 1 моля одноатомного газу показана на графіку знайдіть ккд процесу

гдз 5 клас основи християнської етики робочий зошит олександра шумська

пісні по англійському про новий рік jingle bells відіо

гдз 8 клас геометрія істер нова

укр літ 11 клас семенюк