конспект уроку світова література 5 клас туве янсон комета прилітає

конспект уроку світова література 5 клас туве янсон комета прилітає

Закріпити знання учнів про життя та особливості творчості туве янсон. Познайомити учнів із сюжетом та образною системою казки; формувати в учнів навички вдумливого виразного читання; розвивати асоціативне та логічне мислення учнів, творчу уяву та здібності, навички словесного малювання; прищеплювати школярам кращі загальнолюдські риси; виховувати силу духу, досягати поставленої мети, віру в себе і друзів. Актуалізація опорних знань. Зустріч з батьками, порятунок у печері та заключний епізод. Вітаю всіх своїх п’ятикласників. Наш черговий, четвертий, урок зарубіжної літератури в рамках дистанційного навчання по темі «туве янсон. Ваше завдання сьогодні. Уважно подивитися відео - урок і разом з учителем виконати вправи в зошиті. Скріни класної роботи мені надсилати не потрібно. Библиотека материалов. Лінгрен - образи мають загальнолюдське значення; - важливість тем і ідей; - висока художня вартість, зразковість; - літературні твори стали над - банням світової літератури. Найкраща мама у світі. Тема уроку за програмою. Втілення в них ідей доброти, щирості, сімейних цінностей. Тема уроку для оголошення учням. Мумі – троль та його друзі. 1) читати, переказувати, обговорювати зміст твору, аналізувати вчинки мумі – троля та його друзів, характеризувати персонажі за їх вчинками. Урок вивчення та аналізу художнього твору.

Наочні засоби навчання. ілюстрації до твору, уривки мультфільму.

Реалізація змістових ліній літературної освіти. Урок - знакомство с финской детской писательницей туве янсон и её муми - троллями. Зі мною в моїх книжках. Про класичну та сучасну літератури. Як ви вважаєте, на який тип народних казок орієнтувалася письменниця у створення свого казкового світу.

(ще однією особливістю художнього світу казок туве янсон є той факт, що як таких чарівних подій у її творах дуже мало. (учні мають зрозуміти, що велика мандрівка велика не тільки тому, що герої далеко й надовго вирушають від рідного дому, а й тому що на них чекає багато випробувань, в ній розширюється коло дійових осіб, але головне в тому, що результатом цієї мандрівки стає велика справа – повернення героїв додому й порятунок рідних і близьких. ) - які зміни відбуваються в довкіллі з наближенням комети. Авторка створює чарівний казковий світ, в якому живуть мумі - тролі. Це маленькі фантастичні істоти, які мешкають у казковому куточку під назвою долина. У цій країні ніколи не буває сумно, тут можна літати на хмарах, грати у джунглі, в театр, познайомитися з цвіркуном, який грає на скрипці. Мумі - тролі надзвичайно чемні й виховані, привітні і гостинні. Та трапилося нещастя. Маленький чмих довго не міг зрозуміти, що ж. Капелюх чарівника 5 клас. Капелюх чарівника ілюстрації - консультації (автор а. Пропоную низку матеріалів, що стануть у нагоді при підготовці та проведенні уроків зарубіжної літератури. Завдячу тим, хто присвятить декілька хвилин відгуку на роботу мого сайту, поставить репост чи напише враження, навіть критичне.

Для вас, зоя гаркуша. Чарівність художнього світу твору.

Опубліковано світлана шевченко о 19. (джей джи) на читання 3 хв. Рік написання – 1946. Опишите долину и домик муми - троллей. Кто рассказал жителям голубого домика иро комету и близок конец света. Как отнеслись к рассказу о конце света чмых и муми - тролль. Какая у каждого из них была тайна. Какую великую цель поставили друзья, отправляясь в большое путешествие.

Расскажите о персонажах, которых встретили чмых и муми - тролль во время своего путешествия. Какие испытания выпали на долю героев произведения. Назовите черты характера, которые они обнаружили в опасных обстоятельствах. Опишите изменения, произошедшие в долине муми - троллей под влиянием этого события. Презентація туве маріка янсон (1914 - 2001) - відома фінська письменниця. Письменниця - новий автор, який раніше не вивчався. Матеріалів для підготовки вчителів до уроків дуже мало. Розробки уроків стануть у пргоді педагогам, які викладають у 5 класі. Тертична світлана андріївна, вчитель світової літератури новоодеської гуманітарної гімназії. Фінська письменниця туве янсон створила чудові казкові образи мумі - тролів, які ось уже декілька десятиліть подобаються дітям різних країн. Авторка писала про них шведською мовою, адже у фін. Сторінки життя і творчості. Фінська письменниця туве янсон створила чудові казкові образи — мумі - тролів, які ось уже декілька десятиліть подобаються дітям різних країн. Авторка писала про них шведською мовою, адже у фінляндії, звідки родом мисткиня, використовуються дві державні мови — фінська і шведська. У ресурсі представлена творчість туве янссон - художниці та письменниці; історія виникнення літературного персонажу мумі - троля, який став найпопулярнішим у фінляндії. Загальна середня освіта. Підручник з зарубіжної літератури. Ніколенко - нова програма. ) долина, у якій вони мешкали, була дуже гарною. її населяли щасливі маленькі істоти та великі зелені дерева. Левадами протікала річка, робила закрут навколо блакитного будиночка мумі - тролів і бігла собі далі, в інші долини, де також мешкали маленькі істоти, дивуючись, звідкіля це вона береться. «дивна річ — дороги та річки, — міркував собі чмих, — дивишся їм услід — і відразу страшенно кортить опинитися деінде, піти за ними, аби побачити, де вони закінчуються. Заруцька галина іванівна навчальний заклад. Новороманівська зош і – ііі ступенів тема уроку.

Ознайомити учнів з цікавими сторінками життя та творчості письменниці, книгами про фантастичних героїв – мумі - тролів автора; зацікавити ними, вчити розуміти своєрідність образів головних героїв казки; розвивальна. Розвивати уяву, спостережливість, формувати ….

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

конспекты по огп на 2021 год для военнослужащих

зміна стану 1 моля одноатомного газу показана на графіку знайдіть ккд процесу

ф терновский м стефан яворский тр киев дух акад т і

гдз 5 клас основи християнської етики робочий зошит олександра шумська

коршак є в фізика 10 клас

зарплата працівникам апарату суду на 2021 год