історія розвитку укр мови

історія розвитку укр мови

єдина державна мова в україні, одна з трьох офіційних мов у придністров ї та одна з офіційних мов частини сербії. історично також була офіційною мовою кубанської народної республіки. Національна мова з являється не відразу, не раптово. її становлення триває сотні, а то й тисячі років. Численні покоління формують мову, розвивають її, збагачують, удосконалюють, наповнюють власним життєвим досвідом, пристосовують до свого менталітету, до природного оточення, до мінливих умов життя. Коли ж виникла українська мова. Українська мова виникала тисячоліттями. Українська мова часів київської русі 2. Українська мова часів київської русі. Українська мова в доісторичні часи. Початок формування української мови. Зв язок української та російської мови. Сучасні гіпотези про походження української мови. Список використаної літератури. із індоєвропейської прамови, яка розпалась не пізніше 2, 5 - 3 тисяч років до. Е з її північно - східної діалектної групи, до якої входили також діалекти майбутніх балтійських, германських, індійських та іранських мов, виділилась слов янська прамова. Українці розвинули свою мову на ґрунті місцевих племінних об’єднань, а не з якоїсь давньоруської спільності. Кожен розвивається сам і розвиває свою мову.

Книги пишуть одне, люди говорять інше.

У росії, білорусі, казахстані, польщі, словаччині, румунії, канаді, сша, австралії та інших країнах. Українською мовою розмовляє близько 45 мільйонів людей і вона входить до другого десятка найпоширеніших мов світу.

історію української мови починають від праслов’янської спільнослов янської) мовної єдності, яка виділилася з індоєвропейської прамови приблизно в ііі тис. Праслов янська доба тривала близько 2000 років. Але загальний розвиток мови відбувається за рахунок внутрішньомовних ресурсів. Нові слова творяться на базі вже існуючих. Так на початку xviii ст. Таємний циркуляр міністра внутрішніх справ росії п. ) заборонив друкування українською мовою шкільних і релігійних видань. Держава сприяє вивченню мов міжнародного спілкування. Походження української мови. Сьогодні в світі існує 13 живих мов слов’янських народів. Українська, білоруська, російська, польська, чеська, словацька, верхньолужицька, нижньолужицька, сербська, хорватська, словенська, македонська, болгарська. До мертвих (таких, що не мають носіїв) мов слов’янської групи належать праслов’янська, давньоруська, старослов’янська, полабська. Важко переоцінити роль т. Походження і розвиток української мови. Ставлення до рідної мови – свідчення національної свідомості. Культурно - мовне питання має велике значення в усі періоди історії україни, мовна проблема – це політична проблема, яка завжди в полі зору кожної держави. Державною (або офіційною) є мова більшості корінного населення країни, тобто мова корінної національності. Автор подає розвиток української літератур - ної мови на широкому тлі історичних подій і суспільної мовно - куль - турної ситуації за кожного конкретного часу.

Належність української мови до широко розгалуженої мовної сім ї слов янських мов. Переконлива відмінність української мови у її фонетиці. Якщо деякі з мов, наприклад мова бурушаскі в індії або баскійська мова в іспанії і франції, виступають ізольовано, то причиною цього здебільшого є те, що інші мови, споріднені нині ізольованій, свого часу вимерли (цілком можливо, що саме так сталося і з зазначеними мовами), або (у цьому разі йтиметься про брак близькоспоріднених мов) це пояснюється тим, що обставини історії не дали мові. Змоги поширитися, у тому числі й серед інших народів, чи ці ж обставини призвели до зникнення готових до постання близькоспоріднених мов. Погляди лінгвістів хіх ст. На походження української мови. Питання походження східнослов янських народів і відповідно їхніх мов (української, російської, білоруської) має уже майже двохсотлітню традицію. Першим ґрунтовним дослідженням з історичної фонетики української мови, де порушено питання про час її формування, була праця п. із історії української мови. Цитуємо за книгою зубков м. Універсальний довідник. Формування і становлення української мови, функціонування її в усіх сферах життя, існування взагалі як мови окремої самобутньої нації супроводилися негативним явищем, що дістало назву лінгвоцид.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

конспекты по огп на 2021 год для военнослужащих

зміна стану 1 моля одноатомного газу показана на графіку знайдіть ккд процесу

гдз 5 клас основи християнської етики робочий зошит олександра шумська

пісні по англійському про новий рік jingle bells відіо

гдз 8 клас геометрія істер нова

укр літ 11 клас семенюк