поняття структура і принципи організаційно-виробничого процессу на підприємстві

поняття структура і принципи організаційно-виробничого процессу на підприємстві

Виробничий процес - це складний комплекс первинних процесів. Основних, допоміжних і обслуговуючих підрозділів підприємства, що забезпечують своєчасний випуск заданої продукції. Організація виробництва – це комплекс заходів, спрямованих на раціональне поєднання процесів праці з речовинними елементами виробництва в просторі й часі. Основною метою організації виробництва є підвищення ефективності виробництва, за рахунок досягнення поставлених завдань у найкоротший строк за найкращого використання виробничих ресурсів. На підприємствах здійснюються різноманітні виробничі процеси. їх класифікують за наступними ознаками. За призначенням виробничі процеси поділяються на організаційно - економічні умови функціонування підприємств. Основні ознаки підприємства. Методологічні засади аналізу та планування виробничої програми підприємства. Планування параметрів виробничої програми. Послідовність, методи. Забезпечення виробничої програми матеріальними ресурсами. Фактори, що впливають на процес прийняття управлінських рішень. Методи пошуку та обґрунтування рішень. Методи творчого пошуку альтернативних варіантів рішень. Макро - й мікросередовище маркетингу.

Чинники макросередовища маркетингу.

Виробничий процес – це сукупність взаємопов язаних дій людей, засобів праці та природи, потрібних для виготовлення продукції. Основними елементами виробничого процесу є процес праці як свідома діяльність людини, предмети та засоби праці (рис. Рефераты по государству и праву тип. 24 16 января 2011 похожие работы просмотров. 1 человек средний балл. Виробничий процес — це сукупність взаємозв’язаних дій людей, засобів праці та природи, потрібних для виготовлення продукції. Головною складовою виробничого процесу є технологічний процес — сукупність дій зі зміни та визначення стану предмета праці. їх поділяють передусім за такими ознаками. Призначення, перебіг у часі, ступінь автоматизації. Схема виробничого процесу.

Виробничий процес - це сукупність взаємопов язаних прийомів і методів раціонального поєднання живої праці із засобами виробництва, в результаті яких створюються матеріальні блага. Основними елементами виробничого процесу є праця, засоби праці і предмети праці. Сукупний виробничий процес виготовлення продукції складається з різнорідних часткових виробничих процесів, кожен з яких охоплює відокремлену в технологічному відношенні частина - стадію або фазу.

Всі часткові процеси діляться на дві групи. Основними є процеси, в ході яких виготовляється продукція, призначена до. Виробничий процес — це сукупність взаємозв язаних дій людей, засобів праці та природи, потрібних для виготовлення продукції. Основними елементами виробничого процесу є. Основні процеси — це процеси безпосереднього виготовлення основної продукції підприємства, яка визначає його виробничий профіль, спеціалізацію і поступає на ринок як товар для продажу.

Основні процеси в низці виробництв поділяються на стадії. Заготівельну, обробну, випускну (складальну). Разом вони утворюють основне виробництво. Виробничий процес – це сукупність взаємозв’язаних дій людей, засобів праці та природи, потрібних для цілеспрямованого, поетапного перетворення вихідної сировини та матеріалів у готову продукцію, яка призначена як для споживання, так і для подальшої переробки. Види рухів предметів праці у виробництві. Типи виробництва та їх характеристика. Виробничий процес на промисловому підприємстві складається з багаточисельних поодиноких процесів, які мають різні форми та різноманітний характер. Всі ці процеси можна поділити на основні та допоміжні. Основні процеси направлені безпосередньо на виготовлення виробів або відновлення певних властивостей та параметрів виробів (ремонтні види робіт). Аналіз основних показників та оцінка методів управління виробництвом, шляхи підвищення ефективності. Виробничий процес на підприємстві. Організація виробництва як форми забезпечення ефективної діяльності підприємства. Виробничий процес - це сукупність взаємозв язаних дій людей, засобів праці та природи, потрібних для цілеспрямованого, постійного перетворення вихідної сировини та матеріалів у готову продукцію, яка призначена як для споживання, так і для подальшої переробки. Основні виробничі фонди підприємства. Основною частиною виробничого процесу є технологічний процес, що містить цілеспрямовані дії на підприємстві по зміні стану предметів праці. При здійсненні технологічного процесу змінюються геометричні форми, розміри і фізико - хімічні властивості предметів праці. Основними принципами формування виробничої структури підприємства є предметний, технологічний і змішаний. Дотримання принципів організації виро - бничого процесу є однією з основних умов ефективної діяльності підприємства. Принцип пропорційності. Пропорційна продуктивність в одиницю часу усіх виробни - чих підрозділів підприємства (цехів, дільниць) і окремих робочих місць. Принцип диференціації. Розрізняють загальну, виробничу і організаційну структуру підприємства. Типи виробничих структур. Даний тип забезпечує швидку перебудову виробництва з одного номенклатури на іншу.

Виділяють різні структурні побудови підприємств. — цехова (головним виробничим підрозділом підприємства є цех — адміністративне відокремлена частина підприємства, в якій виконується комплекс робіт відповідно до внутрішньозаводської спеціалізації); — безцехова (основою побудови є виробнича дільниця); — корпусна (основним підрозділом є корпус — об єднання однотипних цехів); — комбінатська (на підприємствах, де здійснюються багатоста. Виробничий процес і окремі його операції повинні бути раціонально організовані у просторі й часі. Для цього слід дотримуватися певних принципів при проектуванні та організації виробничого процесу.

До таких принципів належать. Виробничий процес – це сукупнiсть взаємопов язаних дiй людей, засобiв працi та природи, потрiбних для виготовлення продукцiї. Основними елементами виробничого процесу є процес працi як свiдома дiяльнiсть людини, предмети та засоби працi (рис. На пiдприємствах здiйснюються рiзноманiтнi виробничi процеси. їх подiляють дусiм за такими ознаками. Призначення, перебiг у часi, iнь автоматизацiї. Профiль, алiзацiю i поступає на ринок як товар для продажу.

)внi процеси у рядi виробництв подiляються на стадiї. Iвельну, обробну, випускну (складальну). Разом вони яоють основне виробництво.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

конспекты по огп на 2021 год для военнослужащих

зміна стану 1 моля одноатомного газу показана на графіку знайдіть ккд процесу

гдз 5 клас основи християнської етики робочий зошит олександра шумська

пісні по англійському про новий рік jingle bells відіо

гдз 8 клас геометрія істер нова

укр літ 11 клас семенюк