з чого складаються дросельні витратоміри

з чого складаються дросельні витратоміри

Р — пристрій або устаткування для вимірювання витрат в однофазних потоках рідини (нафти, води тощо) чи газу або сипкої речовини. Переважна більшість витратомірів використовуються для визначення витрат рідин, значно менше існує видів конструкцій для вимірювання потоків газу.

Оскільки система вимірювання витрати зазвичай показує миттєве значення витрати, то для визначення кількості рідини, що пройшла трубопроводом за певний проміжок часу, необхідно, витратомір об єднати з лічильником. Як залежить витрата від різниці тиску (напору) у витратомірі. Запишіть рівняння нерозривності потоку і охарактеризуйте всі величини, що в нього входять. Яка різниця між рівнянням нерозривності потоку та рівнянням витрат. Як позначаються сумарні гідравлічні втрати і чим вони обумовленні. Як визначаються місцеві втрати потоку.

Як обчислюється постійна витратоміра теоретичним шляхом. Витратомір змінного перепаду тиску.

1 витратоміри з сужающими пристроями. 2 витратоміри з гідравлічним опором. 3 витратоміри з напірним пристроєм. 4 витратоміри з напірними підсилювачами. 5ударно - струменеві витратоміри. Витратоміри постійного перепаду тиску.

2 поплавкові витратоміри. 3 поршневі витратоміри. Витратоміри із змінним перепадом тиску.

1 утворюватимуть подовжувальні чи компенсаційні прові - дники – залежно від типу використаного термоелектричного перетворюва - ча) або вимірювання витрати за допомогою індукційного витратоміра, що складається з пвп та вимірювального приладу (мілівольтметра). Об’єкт вимірювання вимірювальні канали. Виконавчого двигуна, що являє собою джерело силового впливу.

Лабораторна установка складається з стенду, на якому представлені різні типи термометрів опору, термопар, манометричних термометрів (деякі типи представлені в розрізі). Зверху в правій частині цього стенду знаходяться манометричні термометри. Зовнішній вигляд стенду з представленими первинними перетворювачами. Порядок виконання повірки термометра опору та термоелектричного перетворювача. Робота виконується лише в присутності викладача. Лабораторний стенд складається з лівої і правої стінок, на яких встановленні перетворювачі і вторинні. Нова техніка – результат творчої діяльності інженерів, озброєних знаннями в галузі методології проектування технічних систем. Витратоміри встановлюються на відводи зворотного гребінки колектора водяної теплої підлоги. Така конструкція дозволяє контролювати витрату теплоносія і його температуру.

Яку роль виконують витратоміри в теплій підлозі. Дросельний витратомір складається з двох частин. Дроселя (звужено пристрою), що встановлюється безпосередньо в трубопровід з вимірюваним середовищем. Заснований на виміру вертикального переміщення поплавця (поршня) в залежності від витрати, обтікаючого поплавок в камері приладу.

Витратоміри обтікання - ротаметри - при змінюють для вимірювання невеликих витрат рідких і газоподібних середовищ вимірювальним органом ротаметрів є по плавок або поршень, вертикальне переміщення яке залежить від витр. Витратомір коріоліса — витратомір механічної дії інерційного типу.

Таким чином, загальний об єм речовини, що пройшов через витратомір, визначається інтегруванням по часу миттєвих значень витрати у послідовні моменти. 1 класифікація витратомірів. Лічильник складається з камери 1 і двох обертових у них рото - рів 2 із профілем у вигляді вісімок. Під час роботи двигуна в камері лічильника створюється перепад тиску, під дією якого виникає обертовий момент на валах роторів. При своєму обер - танні кожний з роторів при повному оберті пропускає половину об єму повітря 5, що надходить у камеру.

Витратоміри змінного перепаду (рис. 15, а) вимірюють перепад тисків на мірній ділянці труби, де встановлений дросельний елемент 2 (діафрагма, со - пло, труба вентурі). У кожний момент часу перепад тисків залежить від швид - кості повітря, тобто його витрати. 7, б) призначений для вимірювання об’ємів прозорих протоків рідин та газів в закритих трубопроводах. Для всіх інших речовин шкалу необхідно перераховувати. Основні технічні характеристикиtrogflux. Температурний діапазон. 600с (для води 500с). Межа вимірювань при тиках до 10 бар. Витратоміри змінного перепаду тиску, в залежності від виду перетворювача витрати діляться. Витратоміри з пристроями звуження потоку; витратоміри з гідравлічним опором; відцентрові витратоміри; витратоміри з напірними пристроями; витратоміри напірними підсилювачами; ударно - струменеві витратоміри. Найбільшого поширення набули витратоміри з пристроями звуження потоку.

Вони вимірюють швидкість потоку речовини, яка збільшується при проходженні через звуження потоку, встановлене в трубопроводі. При цьому відбувається частковий перехід потенційної енергії тиску в кінетичну енергію швидкості, через. Перепад тиску вимірюється дифманометрами. Комплект витратоміра складається з елементів. 1) звужуючий пристрій (д); 2) імпульсні трубки (т). Для перевірки що показують і реєструють дифманометрів - витратомірів відносна наведена погрішність зразкового приладу повинна бути в чотири рази менше величини, що характеризує клас точності приладу, що перевіряється. У випадку перевірки дифманометрів з уніфікованими вихідними сигналами погрішність зразкових приладів для виміру перепаду тиску й величини вихідного сигналу повинна бути в п ять разів менше класу точності, що перевіряється приладу.

4 важіль зворотного зв язка; 5 - пластина; 6–10 — гайки; 7 - заслінка; 8 — сопло; 9— сильфон; 11 — пружина; 12 — пневмореле.

Витратомір з гарячою ниткою; витратомір з плівковим термоанемометрів; витратомір з товстостінної діафрагмою; датчик тиску повітря в колекторі. Далі розглянемо принцип роботи перерахованих пристроїв. Принцип роботи витратоміра. Схема механічного витратоміра. 1 – подача напруги від електронного блоку керування; 2 – датчик температури надходить повітря; 3 – підведення повітря від повітряного фільтра; 4 – спіральна пружина; 5 – втулка камера; 6 – заслінка демпфуючої камери; 7 – подача повітря до дросельної заслінки; 8 – заслінка напору повітря; 9 – обвідний канал; 10 – потенціометр. На практиці найчастіше використовуються витратоміри дросельного типу двох видів. із змінним і постійним перепадами тиску.

У найбільш поширеному витратомірі першого типу перепад тиску створюється у дросельному органі - соплі або трубі вентурі (рисунок 2. Під час протікання через нього рідини різниця тисків, що вимірюється диференціальним манометром, пропорційна квадрату виграти рідини. Де х - тарувальний коефіцієнт. Витратоміром з постійним перепадом тиску є ротаметр (рисунок 2. Він складається з вертикальної конічної трубки 1, по якій потік рухається знизу вгору.

Всередині трубки знаходиться поплавець 2 з ебоніту або алюмінію, що піднімається потоком вгору.

3 дистанційні швидкісні витратоміри і дебітоміри витратоміри ргд - 3, ргд - 4, ргд - 5 і ргд - 6 призначені для вимірювання дебітів (витрат) у свердловинах при закачці води безпосередньо через експлуатаційну колону.

Вимірювальні частини цих приладів мають однакову конструкцію. Відмінності полягають у конструкціях пакера і центратора. Витратомір складається з корпусу, що являє собою порожнисту калібровану трубу, в якій за допомогою напрямних дужок 3 кріпиться датчик з незагальмованою турбінкою 7. Всередині труби встановлені струминовипрямлячі 6 і 9 для згладжування завихрень потоку до і після турбінки. Широко поширеними витратомірами обтікання є витратоміри постійний перепад тиску —ротаметри, поплавковие і поршневі. Принцип дії витратомірів постійний перепад тиску грунтується на залежність від витрати речовини вертикального переміщення тіла — поплавця, що у потоці і змінює у своїй площа прохідного отвори приладу в такий спосіб, що перепад тиску з обидві сторони поплавця постійний. Камернітахометрические витратоміри є чи кілька рухливих елементів, отмеривающих чи відсікають при своєму русі певні обсяги рідини чи газу.

існує велика число конструкцій, камерних витратомірів рідин ігазов(поршневие лічильники, лічильники з овальними шестернями і дискові лічильники). 6 sitrans fо n4 (на рис. Показано схематично, а на рис. 6 - його загальний вигляд), який являє собою витратомір змінного перепаду.

Вимірювальної трубки с поплавком та з’єднувальних деталей (рис. Точка відліку знаходиться в місці найбільшого діаметра поплавка.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ф терновский м стефан яворский тр киев дух акад т і

в чем необычность композиции книги радищева путешествие

конспекты по огп на 2021 год для военнослужащих

коршак є в фізика 10 клас

мій конспект старовойтова і люсак хімія 8 клас

гдз 5 клас основи християнської етики робочий зошит олександра шумська