класифікація злочинців реферат

класифікація злочинців реферат

Кримінальна відповідальність (поняття, момент виникнення та припинення, форми реалізації). Поняття злочинів, критерії їх класифікації в кримінальному законодавстві. Відмінності злочинів залежно від форми вини, ступеню завершеності злочинної діяльності та ступеню тяжкості. Законодавчі норми та особливості покарання різних видів злочинів. Критерії класифікації злочинів. Залежно від ступеня тяжкості злочини поділяються на злочини невеликої тяжкості, середньої тяжкості, тяжкі. Залежно від ступеня тяжкості злочини поділяються на злочини невеликої тяжкості, середньої тяжкості, тяжкі та особливо тяжкі. Злочином невеликої тяжкості є злочин, за який передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк не більше двох років або інше, більш м’яке покарання. При цьому виявляється поширеність серед них тих чи інших ознак. Класифікацію особи злочинця можна проводити за будь - якою кримінально - правовою ознакою, кожна з яких може бути підставою класифікації, осіб, які вчинили злочини. Типологія, при всій їх схожості, не один і той же.

Соціологічних (соціально - демографічних). До першої з них відносяться. Стать, вік, рівень освіти, рівеньматеріальної забезпеченості, соціальний стан, наявність сім ї, соціальне походження, зайнятість суспільно корисною працею, нарзанять, наявність спеціальності, місце проживання. Аналіз карного законодавства і практики призначення покарання при рецидиві злочинів. Критерієм служить статистичне розповсюдження вибраної ознаки або групи ознак. Основним в цій процедурі є встановлення у діях злочинця передбаченого кримінальним законом злочину, а точніше складу злочину.

Встановлення складу злочину вимагає наявності у працівників правоохоронних органів певних знань та особливостей застосування норм кримінального права. Вивченням особливостей застосування кримінальних норм займається наука кримінального права. У сучасному суспільстві злочинність набула якісно нових рис. Значення вивчення цієї проблеми очевидно. Вона має значення для виявлення причин злочинів, прогнозу стосовно виправного впливу покарання, а також для кримінальної та кримінально - виконавчої нормотворчості. У вузькому — як типологія, що ґрунтується. Підходи до визначення поняття особи злочинця 5 2. Структура особи злочинця 7 3. Вступ жоден кримінолог незалежно від того, представником якої наукової школи він є, не може обминути проблеми, пов язаної із визначенням поняття особи злочинця та характеристикою даного феномену у кримінологічній науці. Основна ідея полягала у тому, що поняття особистості розглядалося як тип реакції, зумовленої психологічною конституцією (будовою) людини. Відомі й інші критерії класифікації злочинних типів. Соціальна та економічна кризи спровокували зростання злочинності. Остання стала ледве не повсякденним фоном життя і навряд будь - кого можуть здивувати повідомлення про малолітніх вбивць, наркоманів чи алкоголіків. На сьогоднішній день більшість класифікацій будуються або з правових (юридичних) підстав, або за соціологічними. Основні правові підстави. Характер і зміст мотивації злочинів, глибина і стійкість криміногенної мотиваційної спрямованості особистості. Наприклад, особи з вищою освітою, особи, які мають судимість тощо. • за соціально - демографічними ознаками. Громадянство, стать, вік, освіта тощо. Соціологічні, у тому числі соціально - демографічні і правові. Коментарі до даного документу.

ім`я злочин як протигромадське діяння характеризується цілою низкою властивих йому ознак. Окремі з них є основними (обов язковими), при відсутності яких діяння не може бути визнано злочином, інші - факультативними (необов язковими). Основні ознаки, у свою чергу, поділяються на двох груп. А) ті, котрі відрізняють злочин від інших соціальних діянь, і б) ті, котрі відрізняють один злочин від іншого. До соціологічних відносяться. Стать, вік, рівень освіти, рівень матеріального достатку, соціальний стан, наявність сім ї, рід занять, наявність фаху, місце проживання.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ф терновский м стефан яворский тр киев дух акад т і

в чем необычность композиции книги радищева путешествие

конспекты по огп на 2021 год для военнослужащих

коршак є в фізика 10 клас

мій конспект старовойтова і люсак хімія 8 клас

гдз 5 клас основи християнської етики робочий зошит олександра шумська