облікові регістри,їх сутність ,значення ,класифікація реферат

облікові регістри,їх сутність ,значення ,класифікація реферат

Обліковий реєстр — облікова таблиця (бланк) встановленої форми і змісту для відображення господарських операцій на рахунках бухгалтерського обліку, письмовий документ, який містить накопичені та згруповані за певними однорідними ознаками дані первинних документів. На основі облікових реєстрів складається бухгалтерська звітність. Своєчасність та правильність облікової реєстрації є досить відповідальною ділянкою облікової роботи і набуває значення для ведення бухгалтерського обліку та здійснення інших функцій управління. Можна виділити дві їх групи. 1) типових форм (наприклад, журнали - ордери, головна книга, касова книга). Бухгалтерські книги складаються з переплетених листів (аркушів), які обов язково прошнуровуються і нумеруються. Обліковий регістр — це спеціальна таблиця, призначена для відображення документально оформлених господарських операцій в системі рахунків, накопичення та зберігання облікової інформації. Відображення господарських операцій в облікових регістрах називається обліковою реєстрацією. Вона є другим етапом облікових робіт (перший - документація). Роль облікових регістрів у бухгалтерському обліку полягає передусім у тому, що в них на основі економічної однорідності облікових об’єктів групуються і систематизуються за рахунками всі господарські операції. Тому своєчасне і повне відображення господарських операцій в об - лікових регістрах — одна із обов язкових умов якості й оператив - ності обліку.

Запис у регістрах бухгалтерського обліку виконується на підставі первинних облікових документів, які фіксують факти виконання господарських операцій і розпоряджень (дозволів) на їх проведення, накопичують і систематизують інформацію первинних документів. Поняття дисконтних регістрів. Класифікація дисконтних регістрів. Вимоги, які пред являються ведення дисконтних регістрів. Метою написання моєї роботи є підставою вивчення найменування дисконтних регістрів, їх класифікації, і навіть об єктів обліку, яких застосовуються конкретні види регістрів; розгляд вимог, що висуваються до ведення дисконтних регістрів, правив і порядку відображення інформацією регістрах, і навіть заповнення цих документів і майже виправлення помилок, які виникають за їх заповненні. Обліковий регістр інформація документ. Відображення господарських операцій в облікових регістрах є другим етапом облікових робіт. У графи переносяться показники. Вони є носіями впорядкованої вторинної інформації, джерелом якої були бухгалтерські документи. Для кожного об єкта обліку необхідна інформація, яка найбільш повно характеризує його специфічні особливості. Цим пояснюється необхідність застосування різних облікових регістрів. Використання регістрів зумовлюється також технікою і технологією ведення бухгалтерського обліку, рівнем використання обчислювальної техніки. У бухгалтерському обліку.

Процес відображення даних про здійснені господарські операції в облікових реєстрах називається обліковою реєстрацією. Облікова реєстрація є другим етапом облікових робіт після складення та опрацювання первинної документації. Для кожного рахунку (або декількох рахунків) призначений окремий регістр. Регістри (таблиці) можуть бути у вигляді книг, окремих розграфлених відповідним чином листів, карток із щільного паперу, машинограм (вихідні комп ютерні форми). У регістрах накопичуються, групуються і систематизуються за рахунками однорідні господарські операції, відображені в документах. Регістри використовуються для складання звітності. У зв язку з тим, що рахунків багато і регістрів ве.

Форми бухгалтерського обліку.

Форми облікових регістрів. Способи і техніка записів в облікових регістрах при використанні ручної праці та з допомогою машин. Виявлення і способи виправлення помилок, допущених в облікових записах. Господарські операції, оформлені відповідними документами, для одержання узагальненої інформації про наявність і зміни майна підприємства, господарські процеси і фінансові результати діяльності підлягають групуванню і відображенню в певному порядку в обл. Регістри синтетичного обліку, або синтетичні регістри, - це регістри, в яких ведеться синтетичний облік, тобто господарські операції відображаються в системі синтетичних рахунків тільки у грошових вимірниках, з зазначенням дати та номера запису, без вказання їх змісту.

Як правило, записам у синтетичні регістри передує накопичування облікової інформації в допоміжних відомостях за певний період (день, місяць, квартал). інформація, що міститься в облікових регістрах, використовується для оперативного управління, економічного аналізу діяльності підрозділів і підприємства в цілому, а також для складання звітності. Тому своєчасне і повне відображення господарських операцій в облікових регістрах — одна із обов язкових умов якості й оперативності обліку.

Регістри бухгалтерського обліку та їх класифікація за основними ознаками. Спотворення виникають в облікових регістрах та методи їх виправлення. Форми ведення бухгалтерського обліку меморіально - ордерна журнально ордерна автоматизована і спрощена. Реферат з курсу бухгалтерський облік і аудит за темою. Регістри бухгалтерського обліку призначені для систематизації та накопичення інформації, що міститься у прийнятих до обліку первинних облікових документах, для відображення на рахунках бухгалтерського обліку й у бухгалтерській звітності. Записи господарських операцій в регістрах називаються обліковою реєстрацією. Записи господарських операцій у регістрах називаються обліковою реєстрацією. Скачать реферат по бухучету, управленческому учету.

Все работы типа реферат из рубрики бухучет, управленч. (скачать реферат) (читать on - line). Бухгалтерський облік. Правове регулювання бухгалтерського обліку та фінансової звітності в україні. Основи фінансової звітності. Основні вимоги до фінансової звітності та принципи її побудови. Бухгалтерський облік є самостійною економічною наукою і певною областю практичної суспільної діяльності. інформація про фінансові результати господарської діяльності. Форми бухгалтерського обліку план до вивчення теми. Поняття про форми бухгалтерського обліку.

Характеристика діючих форм бухгалтерського обліку.

Які переваги та недоліки має меморіально - ордерна форма обліку.

Які переваги та недоліки має журнальна форма обліку.

Яке програмне забезпечення має комп’ютерна форма обліку.

інформація, що міститься в облікових регістрах, використовується для оперативного керівництва, економічного аналізу господарської діяльності, для складання звітності. за зовнішнім виглядом; - за характером записів; - за обсягом змісту записів; - за змістом обліковуваних.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

конспекты по огп на 2021 год для военнослужащих

зміна стану 1 моля одноатомного газу показана на графіку знайдіть ккд процесу

ф терновский м стефан яворский тр киев дух акад т і

гдз 5 клас основи християнської етики робочий зошит олександра шумська

коршак є в фізика 10 клас

зарплата працівникам апарату суду на 2021 год